Yogi malu massage

Doel en betekenis

De Yogi (Yogiman) wordt ook wel Orang Malu genoemd. Volgens deze oude Javaanse legende zou de Yogi / Orang Malu huilen om al het leed op de aarde. Toch heeft hij rust en vrede in zichzelf kunnen vinden waardoor hij diep in zijn hart toch gelukkig kan zijn. De yogi man is bescheiden, introvert en in zichzelf gekeerd.

In Azië is het hart de bron van energie. Als je een Yogi man in je huis of tuin plaatst dan dien je hem aan de linker zijde van de ingang te plaatsen. De  Orang Malu zal alles en iedereen die hem passeert en aanraakt beïnvloeden met positieve kracht en reinigen. Als je de Yogi man van de achterzijde  bekijkt  dan zie je de vorm van een mensenhart.  Bekijk je hem van de zijkant dan kan je in zijn armen twee vormen onderscheiden: in de eerste plaats zie je een foetus, ofwel ongeboren mens. Dit staat symbool voor nieuw leven, puurheid en reinheid. 
Daarnaast zie je een cirkel, het symbool van de levenscyclus welke geen begin en geen eind heeft. Bekijk je hem van boven dan zie je zijn -in de handen gesloten- gezicht.
De les die de Yogi man ons leert is dat door bescheidenheid, kracht (houden) het nieuwe leven altijd herbegint. Vanuit kracht en energie kan je vrede en geluk creëren  om in het leven telkens opnieuw te kunnen beginnen.

Verloop

Voor deze massage worden 4 Yogi Malu mannetjes gebruikt: 2 grotere en 2 kleine. Tussendoor en als afwerking worden ook de handen toegepast. Het is voor deze massage nodig je uit te kleden op het ondergoed na.

Deze massage duurt 45 ‘  en kost 40 euro.