Welkom!

Welkom!

Ik was voorbestemd: mijn moeder had het hele plan van mijn leven uitgedacht. Ze wist precies wat ze wilde met mij. Met veel strijd en moeite kreeg ik het toch voor mekaar om te doen wat ik zelf wilde: studeren, op kot gaan, alleen wonen, en later trouwen…. Dat alles was zeker niet voorzien in haar plan…

Het leven was goed…. De leerlingen van BSO waren mijn grootste leermeesters. We leerden samen van elkaar…  Ik heb 30 jaar godsdienstles gegeven bij de Zusters van de voorzienigheid in TSO en BSO. 
Ik werkte daarnaast op een parochie, ook als vrijgestelde parochie assistente. We gingen onze eigen weg en leerden zin zoeken en verwoorden op een menselijke en begrijpelijke manier, met veel oog voor symbolen en rituelen.

Ik trouwde met Georges. We waren meer dan 20 jaar heel gelukkig samen. 
We gingen samen nieuwe wegen met mensen… geleid door creativiteit, gesprek en beelden.

En toen kwam de tsunami….. 2009 was mijn transformatiejaar.

Het ‘oude leven’ eindigde volledig: mijn moeder stierf, ik verloor mijn man na een zware ziekte, ik stopte met lesgeven en ook de parochie kwam tot een eind. En dat alles op een goed jaar tijd. 
Het deed mijn leven op zijn grondvesten daveren.

De ruimte die er kwam, maakte stilaan plaats voor splinternieuwe activiteiten en mensen. Ik leerde nieuwe wegen in spiritualiteit bewandelen. Chakratherapie, evolutiepsychologie, script-as-methode… een nieuwe visie en een nieuw kader waarbinnen ik alles leer passen wat er in mijn leven gebeurd is en nog gebeurt.

Wat ik vooral leerde  is het leven en alles wat er gebeurt  zien in een groter geheel. Er is een samenhang tussen het leven in het groot, het heelal en dat wat wij als mensen in ons eigen leven meemaken. Ook de mens bestaat uit vele lagen die allemaal invloed hebben op elkaar. Als je die samenhang ziet, is wat mensen overkomt beter te begrijpen en te hanteren.

Zelf heb ik op die manier leren voelen wat er met mij is gebeurd in mijn leven. 
En weet ik nu dat er maar één weg is in het leven en dat is vooruit!

Mijn nieuwe levensinvulling is daarvan het resultaat: een eigen praktijk, waarin ik niets liever wil dan mensen dichter te brengen bij hun geluk. Daar zijn vele mogelijke wegen naar en ieder kan de weg vinden die bij hem of haar past.

De Puckschool is er ook op precies het goede moment gekomen. 
Het lijkt alsof heel mijn leven een voorbereiding is geweest hierop. 
Alles en iedereen die er op je pad komen heeft zeker een boodschap voor je leven, want dat gebeurt niet toevallig!

Dat willen we samen verder verkennen….. ga zeker op exploratie in deze website…je vindt er allicht iets wat je aanspreekt!

Mei 2016

Van harte welkom op deze website!  Ik nodig je graag uit om in het aanbod te grasduinen! Je kan er zeker vinden wat je nodig hebt op dit moment! De tijden veranderen zo snel, het is bijna niet bij te houden... Nieuwe energie, nieuwe inzichten... en dat betekent: verandering toelaten! De nieuwe inzichten brengen ons in elk geval dichter bij onszelf, zoals we werkelijk bedoeld zijn. Daartoe kan het nodig zijn oude dingen te helen, oude patronen onder ogen te zien, om ze dan los te laten en ruimte te maken voor nieuwe kwaliteiten die echt bij ons horen.

Het echte nieuwe in deze tijd is dat het geen pijn hoeft te doen! Lijden en drama horen er niet meer bij! Gelukkig en gezond zijn is een basisrecht van de mens! Je kan hier naartoe groeien door de inzichten wortel te laten schieten in je hart, zodat je dichter bij je ziel komt. Het is zo belangrijk je hart te voelen en te volgen! Dat wijst altijd de goede weg!

In mijn aanbod zijn zeker hulpmiddelen te vinden om heel dit proces te ondersteunen.

De massages geven ontspanning en rust, ook evenwicht en harmonie in jezelf. De Schript As Methode is er expliciet op gericht om oude en zware patronen en overtuigingen om te keren en er een positieve kracht van te maken. De rituelen ondersteunen belangrijke levensmomenten en bieden perspectief voor de toekomst; Er zijn nieuwe dingen in het aanbod: bv. een healing, eventueel ondersteund met klankschalen. De Schript As Methode wordt ondersteund door andere eenvoudige methoden, die het loslaten van wat bezwaart, makkelijker maken. Ook andere massages behoren stilaan tot het aanbod.

Tot binnenkort!!! Elise